Wat is een goede lader?

De Bravo Mobarrows worden verkocht zonder een 12 volt accu-lader. Dat doen we, omdat best veel mensen een goede lader tot hun beschikking hebben.

Welke laders geschikt zijn voor de elektrische kruiwagens? Alle laders die tussen 4A en 8A kunnen leveren zijn geschikt. Met 8A gaat het natuurlijk sneller dan met 4A. Verder moet de lader ‘intelligent’ zijn. Dat betekent dat de lader moet werken met een laadpatroon. Vaak wordt er dan gesproken over 4 tot 9 stappen waarin het laadpatroon wordt afgelopen.
En de lader dient een AGM-stand heeft. Dat wordt vaak als sneeuwvlokje weergegeven. AGM-accu’s hebben namelijk een wat hoger voltage nodig, dan standaard lood-accu’s.

Wij bieden 3 verschillende typen laders aan.

Lader 1 (de geel-zwarte) is van Bravo, de smart charger. Deze heeft een laadcapaciteit van 6A en kiest automatisch het goede laadpatroon.
Lader 2 is van NDS, ook een smart charger. Het standaard model heeft een laadcapaciteit van 4A. Belangrijk verschil met de lader van Bravo is dat deze spatwaterdicht is. Dus als je het laden van de accu-kruiwagen vaak buiten doet en er stof en vocht bij kan komen. Dan is deze lader de betere keuze. Vooral geschikt voor de Mobarrows met 1 accu.
Lader 3 is ook van NDS, maar dan de sterkere versie door de capaciteit van 8A. Deze is ook spatwaterdicht (IP65) en dus geschikt voor buiten. Dit is de beste keuze voor de Equerry en de Konka Extra.

Wat er gebeurt als je lader niet aan de specificaties voldoet? Dan worden de accu’s aldoor net niet vol geladen. En dat kan binnen een jaar leiden tot een accu die zijn capaciteit kwijt is. De accu is dan snel leeg en moet eigenlijk al vervangen worden.
Doe je het wel goed? Dan gaan de accu’s lang mee. Onze eerste Mobarrow uit 2018 heeft nog steeds zijn eerste accu.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.