Keuzehulp

Met de modellen die we hebben, is het misschien niet altijd goed te overzien welke nou het meest geschikt is om aan te schaffen.

Er zijn 4 modellen:

 • Standard Classic, kruiwagenmodel
 • Extra Power, kruiwagenmodel
 • Konka Extra, 4-wielig
 • Equerry, 4-wielig

Belangrijke verschillen tussen de Standard Classic en Extra Power en gebruik:

 • 250 Watt of 300 Watt motor
 • Eén snelheid vooruit of traploos voor en achteruit
 • Voorwiel 10 cm breed of 16 cm breed
 • Beide kunnen worden voorzien van achterwielen
 • Bijna altijd worden ze geleverd met de 120 liter kunststofbak, mooie balans tussen laadvermogen en makkelijk kunnen kiepen. Vervoer je vaak veel volume, dan is de 200 liter bak de beste keuze. Heb je regelmatig zakken of hout te vervoeren dan is het transportrek handig.
 • Meest gebruikt door hoveniers, bouwvakkers en mensen met 1 of 2 paarden.

Belangrijke verschillen tussen de Konka Extra en de Equerry en gebruik:

 • 2x 250 Watt motor of 2x 300 Watt motor
 • Wielen 10 cm breed of 16 cm breed
 • Breedte is 82 cm of 110 cm
 • De bak is 200 liter of 300 liter
 • Op de Konka Extra past eventueel ook een kleinere bak van 120 liter of het transportrek. Alhoewel er nu ook voor de Equerry een transportrek is.
 • Beide modellen worden het vaakst gebruikt door mensen met dieren (veelal paarden) en ook door hoveniers.
 • De Konka is voor mensen met bijvoorbeeld 2 of 3 paarden of waar de staldeuren niet zo breed zijn. De Equerry is handig voor in de paddock paradise met 3 paarden of meer. Vaak kan dan alle mest in 1 keer opgehaald worden. Ook kan bijvoorbeeld het hooi zo makkelijk getransporteerd worden.
  Heb je vaker dat je veel in 1x wil transporteren, dan is de Equerry de beste keus. Denk aan bladeren, gras, moestuinopbrengst en meer.
Geplaatst in Equerry, Konka | Getagged , | Een reactie plaatsen

Gebruikers-video Konka Extra

Als spontane actie van één van onze klanten kregen we een filmpje toegestuurd over het gebruik van de Konka Extra. Dat vinden we natuurlijk heel tof.

“We gebruiken hem nu circa 5 maanden en zijn er heel blij mee!”, schrijft ze. Vervolgens vertelt ze dat ze er voor hen twee handige verbeteringen op aan hebben gebracht. Nou, die hebben we doorgestuurd naar Tsjechië. Kan zo zijn dat het leidt tot verdere verbeteringen.

En nu het filmpje natuurlijk:

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Bravo met Fort Mix

De bekende groene kruiwagens van Fort met 1 of 2 wielen kom je overal tegen. De groene bakken van 160 liter willen echter nog wel eens kapot gaan. Zeker als je er toch een keer stenen of iets anders hards in hebt vervoerd. Een nieuwe bak kost op internet minimaal € 160,=.

Onze innovatie: wij plaatsen een 200 liter bak van onze Bravo elektrische kruiwagens op een Fort onderstel. Daarmee plaats je een onverwoestbare bak op een bijna onverwoestbaar onderstel. Een perfecte combinatie. Een 200 liter bak kost momenteel € 110,= en is dus ook nog eens goedkoper dan een andere vervangende bak.

En natuurlijk verkrijgbaar via onze winkel Grondsels Marke.

Geplaatst in Mobarrow | Een reactie plaatsen

Is die bak een beetje sterk?

Deze vraag krijgen we nog wel eens. Kunststofbakken zijn niet allemaal even sterk. Van de bakken voor onze Bravo Mobarrows kun je dat echter gerust zeggen. De eerste kruiwagen die we zelf 5 jaar geleden in gebruik hebben genomen, heeft nog steeds zijn eerste bak, zonder een enkel scheurtje. We gooien er ook rustig klinkers en stenen in, geen probleem.

In de fabriek in Tsjechië willen ze ook laten zien hoe sterk de bak is. Kijk maar even mee:

Geplaatst in Equerry, Konka, Mobarrow | Getagged | Een reactie plaatsen

Impressie van de aanhanger trekkers

Bravo Mobarrow maakt momenteel twee typen aanhanger trekkers. Handig om aanhangers, trailers, caravans en dergelijke te verplaatsen.

De standaard trekker is geschikt voor stenen ondergronden en kan al behoorlijk wat aan om van zijn plek te trekken. De heavy duty versie doet daar nog een schepje bovenop. Kan grotere en zwaardere aanhangers verplaatsen en kan ook op minder stabiele ondergronden als gravel of gras zijn diensten bewijzen.

Hieronder onze impressie van het gebruik van de standaard en heavy duty aanhanger trekkers. Het is een eerste video, die ik ‘even’ gemaakt heb. Dat betekent dat ik met 1 hand aan het filmen was en met de andere hand de trekker bedien. Dat leidt soms tot wat instabiliteit. Met 2 handen sturen, is wel aan te bevelen. Maar goed, het wil wel. Kijk maar:

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Wat is een goede lader?

De Bravo Mobarrows worden verkocht zonder een 12 volt accu-lader. Dat doen we, omdat best veel mensen een goede lader tot hun beschikking hebben.

Welke laders geschikt zijn voor de elektrische kruiwagens? Alle laders die tussen 4A en 8A kunnen leveren zijn geschikt. Met 8A gaat het natuurlijk sneller dan met 4A. Verder moet de lader ‘intelligent’ zijn. Dat betekent dat de lader moet werken met een laadpatroon. Vaak wordt er dan gesproken over 4 tot 9 stappen waarin het laadpatroon wordt afgelopen.
En mooiste is als de accu een AGM-stand heeft. Dat wordt vaak als sneeuwvlokje weergegeven. AGM-accu’s hebben namelijk een wat hoger voltage nodig, dan standaard lood-accu’s.

Wij bieden 3 verschillende typen laders aan.

Lader 1 is van Bravo, de smart charger. Deze heeft een laadcapaciteit van 6A en kiest automatisch het goede laadpatroon.
Lader 2 is van NDS, ook een smart charger. Het standaard model heeft een laadcapaciteit van 4A. Belangrijk verschil met de lader van Bravo is dat deze spatwaterdicht is. Dus als je het laden van de accu-kruiwagen vaak buiten doet en er stof en vocht bij kan komen. Dan is deze lader de betere keuze.
Lader 3 is ook van NDS, maar dan de snellere versie door de capaciteit van 8A. Deze is ook spatwaterdicht (IP65) en dus geschikt voor buiten.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Productnieuws: Bravo Mobarrow Konka Extra

Al een beetje aangekondigd, maar hier is dan het nieuwste model van Bravo Mobarrow, de Konka Extra. Een compactere vierwielige kruiwagen met los kiepbare bak!!

Konka is Tsjechisch voor klein werkpaard en dat is de Konka dus ook.

De bak is 200 liter groot, er mag 220 kg in. Twee motoren van elk 250 watt verzorgen de aandrijving. Ook hier zit een dubbele accu in, net als bij de Equerry, dus je kunt er lang mee werken.
En het is dus handig dat de Konka slechts 80 cm breed is. Zo past deze door bijna elke deur of doorgang.

Hieronder zie je de foto’s en het eerste productfilmpje.

Geplaatst in Konka | Getagged , , , | Een reactie plaatsen

Laatste nieuws:

In de week van 8 augustus komen de nieuwe accu-kruiwagens weer binnen. Dan hebben we alles weer op voorraad, ook de Extra Power en de caravan/aanhanger-trekker.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Belangrijke tip uit Tsjechië: zekeringen

De Extra Power en Equerry hebben twee zekeringen. Achter een kleine zwarte schroefdop met ‘fuse’ op de elektrobox zit een glaszekering. En in de rubber houder tegen de elektrobox zit een grote hoofdzekering.
Als je de zekeringen uit wil nemen (voor controle of anderszins), dan altijd eerst de grote hoofdzekering eruit halen. Daarna kan ook de glaszekering veilig verwijderd worden.
Doe je dit niet, dan kan hierdoor de electrobox ontregeld raken en zelfs kapot gaan!!
En bij terugplaatsen is het andersom: eerst de glaszekering plaatsen en daarna de hoofdzekering.
Dus ook als je alleen de glaszekering wilt bekijken, altijd eerst de grote hoofdzekering verwijderen!!

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Mobarrow Extra Power breed inzetbaar

Dit keer laten we zien hoe handig het kan zijn om het transportrek op de elektrische kruiwagens van Bravo te gebruiken. Er moesten 100 palen vervoerd worden, van 2 meter lang. Dat hebben we dan in 3 x gedaan, om het gazon wat te ontzien.

Hier kun je zien hoe het ging:

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen